Nina Gustavsson

♡ Graviditet, förlossning och livet som nybliven mamma ♡

3 grundregler

Publicerad 2018-01-24 08:29:30 i Basic,

Jag har förlorat många runt omkring mig under min väg mot personlig utveckling. Människor som gett upp kontakten med mig för att jag inte längre tar all skit som dom kastar upp i ansiktet på mig. Så har jag sagt upp kontakten med väldigt många själv också. Människor som inte respekterar mig för fem öre. Människor som inte bryr sig, som bara hör av sig när det passar dom eller när dom behöver hjälp men aldrig någonsin när jag behöver hjälp finns dom där. Jag har brutit kontakten med människor som bryter dom tre grundregler som jag har satt efter att ha utvecklats personligen. Och dom tre reglerna är:

1. Respekt
Respektera mig för den jag är. Annars har du ingenting i mitt liv att göra. Kränk inte mina val. Respektera att jag är en egen individ och kan göra egna val. Prata inte med och om mig som om jag var obetydlig.

2. Ge och ta
Ställ upp och hjälp mig när jag behöver din hjälp. Om du kan hjälpa mig och du inte är upptagen, vad finns det då för anledning att säga nej?

3. Kontakt
Här ska det inte vara nån envägskommunikation. Du ska höra av dig till mig också. Inte bara jag. Vänskap kräver att båda hör av sig.
*

Ja. Dessa tre regler är dom som gäller vad gäller att ha människor kvar i mitt liv. Jag tycker inte att det är så jävla mycket begärt. Men tydligen så tycker människor att man ska ställa upp för dom men att dom inte ska behöva ställa upp tillbaka för att det är jobbigt.
Jag minns flera gånger för något år sen att jag hörde av mig till en person ibland och frågade om jag kanske kunde få låna en tia till att köpa en mjölk, personen sa att den inte hade några pengar kvar alls att det var helt tomt. Dagen efter ser jag henne gå och shoppa, äta pizza samt köpa godis...? Det är bara så jävla drygt. Säg att du inte vill hjälpa mig istället då! Men ljug för dan inte för mig!!!! Aaahhhhh människor alltså...

Om

Min profilbild

Jag kommer att blogga mycket kring min graviditet och livet som följer efter det. Hur det är att vara en nybliven mamma, besvär och förlossning. LÄNK TILL MIN YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCqD2ywehtQYAJTmHIMnda1w/videos?view_as=subscriber

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela