Nina Gustavsson

♡ Graviditet, förlossning och livet som nybliven mamma ♡

BARNCANCERGALAN

Publicerad 2021-09-28 09:47:42 i Basic,



Jag kollade på Barncancergalan igår, det svenska humorpriset. Program som dessa är otroligt viktiga för mig så cancer ligger mig nära hjärtat. 2018 gick min far bort i en ovanligt aggressiv cancerform. Han fick reda på det och han dö inom loppet av 24 dagar. 

Jag har alltid varit en supporter av cancerfonden. Jag har alltid köpt rosa bandet, varenda år. Köpt produkterna som dom får in på Ica via sponsorer samt varit delaktig i arrangemang. Men sen min far gått bort så har det fått ännu större betydelse för mig. 

Cancerfonden lyckades dra in strax över 30 miljoner kronor under dom två timmarna som programmet sändes på tv 5, och dom fick in över tusen nya månadsgivare.
Det är helt underbart och det smälter lite i hjärtat att se att människor faktiskt engagerar sig. 
Jag tänker ofta på vad jag lägger mina pengar på. Jag har ytterst lite pengar varje månad, men jag väljer mina köp. Kan jag köpa en produkt som jag vet sponsrar cancerfonden istället för en produkt som inte gör det så köper jag den.

I byn jag bor i så brukar Ica arrangera en så kallad rosa promenad varje oktober. Man betalar en slant som går oavkortat till cancerfonden, sedan går man en promenad på några kilometer iklädd i rosa kläder. 

Det många inte vet om är att cancerfonden är helt oberoende av bidrag från staten. Därför är det så viktigt att vi som privatpersoner och företag stödjer cancerfonden. 

Det många heller inte vet om är att rosa bandet inte bara samlar in pengar för bröstcancer. Jag trodde det... Men jag kontaktade cancerfonden och fick då till svar att pengarna dom får in genom rosa bandet går till alla former av cancer. Man delar upp pengarna där dom behövs som mest. Alltså, där det behövs mest pengar för en viss sorts cancer får en större del av pengarna. 

Cancerfonden är en otrolig organisation. En organisation som konstant är beroende av donationer. Stödj cancerfonden för ett framtida botemedel, Stödj cancerfonden för dom som är förgångna och för dom som ännu inte fått sin diagnos. Stödj cancerfonden för dom som kämpar, och för dom som överlevt. Tack! 

Om

Min profilbild

Jag kommer att blogga mycket kring min graviditet och livet som följer efter det. Hur det är att vara en nybliven mamma, besvär och förlossning. LÄNK TILL MIN YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCqD2ywehtQYAJTmHIMnda1w/videos?view_as=subscriber

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela